Kissamme

Eurooppalainen

FI*Laventelin Amelia Aamuntorkku ”Freya”
freya
Syntynyt: 28.6.2016
Väri & EMS: valkoinen vihreäsilmäinen, EUR w 64
Isä: IC FI*Kissakallion Palladium EUR w 64
Emä: CH FI*Katinhännän Riva Raptor EUR ns
Kasvattaja: Ely Vihavainen

Terveystietoja:
– FeLV & FIV negatiivinen
– Veriryhmä A
– Munuaiset terveet
– Sienitestin tulos negatiivinen
– BAER-testin tulos: Kuulee normaalisti molemmilla korvilla

Muuta:
Freya oli jo imeväisenä vahvatahtoinen kiusankappale, joka ei antanut veljensä syödä rauhassa vaan omi aina sen nisän jolle veli ehti asettua. Freya oli kuitenkin kissojemme keskuudessa hyvin pidetty alkujännityksen jälkeen, etenkin kotikissamme Fanny on lellinyt Freyan piloille säännöllisillä pesu- ja hellittelyhetkillä.

fay_s
CH FI*Katinhännän Riva Raptor ”Fay”

Syntynyt: 23.2.2015
Väri & EMS: mustasavu, EUR ns
Isä:  FI*Elekatin Mesikämmen EUR a
Emä: FI*Katinhännän Ilmaveivi-Kikka EUR ns 23
Kasvattaja: Kadi Myllys

Terveystietoja:
– FeLV & FIV negatiivinen
– Veriryhmä A
– Munuaiset terveet
– Sienitestin tulos negatiivinen

Muuta:
Fay oli meille tullessaan rauhallinen ja utelias ympäristöstään, mutta jännitti vanhempia kissojamme, nämä jännittivät myös Faytä. Fay ihastui kuitenkin melko nopeasti ragdolliimme Fumikoon, joka ”adoptoi” tämän ja antoi imeä nisiään niin pitkään että Fumikolle piti ostaa body-puku, jotta tämän nisät pääsee toipumaan ennen omia pentuja. Fay on nyt vähän aikuisempana vieläkin energinen ja toisinaan seurallinen, ei ole mikään sylikissa mutta seuraa kyllä kaikkialle. Fumikon pennuille Fay oli hyvin ystävällinen ja sen hoitovietti heräsi heti kun se näki ne ensimmäisen kerran. Omia pentuja Fay hoiti myös vieroitukseen asti esimerkillisesti.

Muut kissat

FI*Dollgarden’s Deutziafumiko_s
”Fumiko”

Syntynyt: 14.8.2013
Väri & EMS: ruskea mitted, RAG n 04
Isä: S*Eurovisions San Francisco RAG n 03
Emä: FI*Dollgarden’s Betula RAG a 04
Kasvattaja: Maija Stenman

Muuta:
Niin kauan kun pysytään pois näyttelystä, Fumiko on maailman lempein prinsessakissa ja perusragdoll, joka löytyy usein loikoilemasta räsynukkena sohvan selkänojalta. Kotioloissa vähän liiankin luottavainen, käy puskemassa vieraita koiria pienen alkujännityksen laannuttua.

Fanny
fanny_s
Syntynyt: 9.5.2012
Väri: Kilpikonnavalkoinen

Muuta:
Vanhin ja kieltämättä rakkain kissani. Päädyin eurooppalaisiin kun katselin yhtenä päivänä Fannya ja mietin että ”eikö tosiaan ole rotua joka olisi kuin Fanny, mutta jonka kasvattamisella olisi tarkoitus?” Leikkautin Fannyn kun mielestäni sen pennuttaminen olisi ollut tarkoituksetonta. Kun kävin tutustumassa Katinhännän-kissalassa eurooppalaisiin, näin paljon ”Fannyja”, ne olivat vain erinäköisiä. 🙂 Ihastuin etenkin Fayn emään, joka oli hellyydenkipeydessään ihan Fanny.