Kissamme

CH FI*Laventelin Amelia Aamuntorkku

"Freya"

Freya on ollut pennusta asti silmäteräni, kun toivoin hartaasti että pennuissa olisi edes yksi valkoinen ja vieläpä naaras. Pieneen kolmen pennun pentueeseen syntyikin yksi sellainen ainokainen. Freyalla on pienestä pennusta asti ollut heleä ääni miukuessaan ja siksi kutsun sitä toisinaan edelleen pennuksi, vaikka Freya onkin vakiintuneempi kutsumanimi sille.

Freya on pääsääntöisesti ystävällinen muille kissoille ja kiintyi vieroituttuaan erityisesti vanhimpaan kissaamme Fannyyn, joka hoitaa sitä edelleen kun Freya tietää huomiota siltä hakea.

CH FI*Katinhännän Riva Raptor

"Fay"

Fay on ensimmäinen eurooppalaiskissani ja A-pentueen emo. Se ei ole koskaan välittänyt erityisemmin muiden kissojen seurasta, mutta toisinaan innostuu myös riehumaan ja leikkimään muiden kissojemme kanssa.

Emona se on huolehtinut pennuistaan kiitettävästi. Näyttelyissä se on myös käyttäytynyt aina mallikkaasti – lukuunottamatta ensimmäistä kertaa jolloin se avasi näyttelyhäkkinsä oven ja meni istumaan sen edessä olleelle retkituolille odottamaan.

Fayllä on tyttärensä tapaan lähes huomaamaton ääni niinä harvoina kertoina kun se innostuu juttelemaan.

Muut kissat

Fanny

s. 9.5.2012, kotikissa

Fannyyn ei voi olla ihastumatta, kun se käyttäytyy koiramaisen luottavasti ventovieraidenkin läsnä. Fanny aloitti näyttelyuransa vasta 2-3 vuotiaana, mutta oli jo kolmannessa näyttelyssään kotikissojen best-in-show.

Fannyn luottavaisuus ei rajoitu ainoastaan ihmisiin, vaan suhtautuu ystävällisen uteliaasti myös muihin kissoihin ja jopa koiriin.

Kun pennut ovat tarpeeksi vanhoja tutustumaan kissoihin, Fanny yleensä osallistuu alkujännityksen jälkeen pentujen hoitamiseen.

FI*Dollgarden’s Deutzia "Fumiko"

s. 14.8.2013, ragdoll

Ragdollien ajatellaan monesti olevan nimensä mukaisesti räsynukkemaisen rentoja kavereita, jotka valahtavat veltoksi rentoutuessaan. Näin ei kuitenkaan ole kaikkien ragdollien kohdalla.

Fumikon tapaa kuitenkin usein roikkumasta sohvien selkänojalta, tai mistä vaan mahdollistaa kaikkien raajojen roikottamisen yhtäaikaisesti.

Fumiko on myös ihmisiä kohtaan ystävällinen ja kohtelias, ainakin niin kauan kuin pysytään kaukana näyttelyistä ja etenkin tuomarin pöydältä.